ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διαλεξτε μια υπηρεσια

Pείκι

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτό-ίασης, η εκπαίδευση στο Ρέικι δίνει την δυνατότητα να πάρετε τις απαραίτητες γνώσεις για την διαχείριση της ενέργειας, για ένα απλό και αναλυτικό σύστημα φυσικής θεραπείας του σώματος και του νου. Το Ρέικι είναι η Ενέργεια της Δύναμης της Ζωής, είναι ο δρόμος που οδηγεί στην προσωπική και πνευματική ανάπτυξη.

Τι ειναι το Reiki:

Το Ρέικι (Reiki) είναι ένα σύστημα αρχέγονης φυσικής θεραπείας που εφαρμόζεται με γυμνά χέρια και συναντάμε σε σανσκριτικές γραφές 2500 ετών.

Είναι  μη επεμβατικό, δεν έχει γνωστές παρενέργειες και αρνητική επίδραση στις υπάρχουσες θεραπείες και δεν κοστίζει ακριβά.

Το Ρέικι είναι ιαπωνική λέξη και αποτελείται από 2 μέρη, ΡΕΪ και ΚΙ.

ΡΕΪ θα πει πνεύμα ή πνευματικότητα και ΚΙ θα πει ζωτική ενέργεια. Όλο μαζί σημαίνει Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια.  Επανεμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στην Ιαπωνία από τον Δρ. Μικάο Ουσούι. Για αυτόν τον λόγο έχει Ιαπωνική ονομασία και έτσι διαδόθηκε σε όλον τον Δυτικό κόσμο.

Αυτή η θεραπευτική τεχνική εστιάζει στο ενεργειακό πεδίο του ατόμου, διεγείροντας τη Ζωτική Ενέργεια, το Ki ή Chi όπως ονομάζεται στην Κίνα. Εάν αυτή η Ζωτική Ενέργεια του ατόμου βρίσκεται σε ανισορροπία τότε μακροπρόθεσμα προκύπτουν ασθένειες.  Το ΡΕΪΚΙ βοηθά στο να επανέλθει αυτή η ενέργεια στα φυσιολογικά επίπεδα και σε ισορροπία. Απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, πεποιθήσεις, αντιλήψεις. Πρόκειται για μια πνευματική πρακτική και δεν έχει σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία.

Στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Αμερική εφαρμόζεται επίσημα σε Νοσοκομεία και λοιπά Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Το Reiki δρα ως εξής:

 • Οδηγεί σε βαθειά χαλάρωση, μειώνοντας το άγχος και την κούραση
 • Ενισχύει την Αυτό-ίαση
 • Αποτοξινώνει
 • Απομακρύνει εντάσεις και ενεργειακά μπλοκαρίσματα
 • Ανακουφίζει τον πόνο και τη δυσφορία
 • Προσφέρει επί πλέον ζωτική ενέργεια
 • Δρα συμπληρωματικά με οποιαδήποτε θεραπευτική μέθοδο, βοηθά στην προσωπική ανάπτυξη και ενδυνάμωση σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο.
 • Εφαρμόζεται ακόμη σε ζώα και φυτά.

Το Ρέικι ρέει συνεχώς σε αφθονία γύρω μας. Ο δάσκαλος του Usui  ΡΕΙΚΙ μεταβιβάζει στον μαθητή  την ικανότητα της σύνδεσης με την πηγή της ενέργειας και την διοχέτευση της ενέργειας με την διαδικασία των συντονισμών (μυήσεις).

Η εκπαίδευση στην μέθοδο Ρέικι δίδεται σε τρία επίπεδα που λέγονται βαθμοί.

Τι διδάσκεται στον στον 1ο βαθμό

 • η προέλευση και η ιστορία του ΡΕΙΚΙ,
 • η σημασία και τα χαρακτηριστικά των κέντρων ενέργειας (τσάκρας)
 • η εξισορρόπηση των κέντρων  ενέργειας,
 • ο καθαρισμός του ενεργειακού πεδίου (αύρα),
 • απλά μαθήματα φυσιολογίας,
 • η ολοκληρωμένη θεραπεία όλου του σώματος και η λεπτομερής περιγραφή της θέσης των χεριών για χρήση πάνω στον ίδιον ή σε άλλους,
 • πρακτική μιας ολοκληρωμένης θεραπείας.

Η πρώτη αυτή μύηση με τους τέσσερις συντονισμούς δίνει στον μαθητή το δώρο των θεραπευτικών χεριών. Ο μαθητής έρχεται σε επαφή με το ενεργειακό και φυσικό του σώμα και το τροφοδοτεί με ενέργεια, αγάπη και φως, είναι σε θέση να λειτουργεί ως αγωγός και  να διοχετεύει τη συμπαντική ζωτική ενέργεια στον εαυτό του και στους άλλους ανθρώπους.

Η εκπαίδευση διαρκεί 14 ώρες σε ένα 2ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση από τον μαθητή.

Ακολουθεί ο 2ος βαθμός , ο 3ος και ο βαθμός 3β που είναι του δασκάλου.

Οι βαθμοί δίνονται ξεχωριστά , και όχι εξ αποστάσεως, παρά μόνο αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη ή σοβαρός κίνδυνος για την υγεία και την ζωή του ατόμου.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΥΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΡΕΪΚΙ 

Βρισκόμαστε στην εποχή της Αυτό-ίασης και το Ρέικι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διατηρούμε τη φυσική και ψυχική μας υγεία.
Ο μυημένος στον 1ο βαθμό Ρέικι μπορεί να το εφαρμόσει άμεσα στον εαυτό του και τους αγαπημένους του.
Το Ρέικι είναι μια ολοκληρωμένη θεραπευτική εναλλακτική μέθοδος, που δρα συμπληρωματικά με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία, φθηνή και εντελώς ακίνδυνη.
Όλοι χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας απελευθέρωση της συναισθηματικής φόρτισης, καθάρισμα του νου και συναισθήματα εσωτερικής γαλήνης και χαλάρωσης.
Με το τέλος της πρώτης μύησης ακολουθεί μια περίοδος εκπαίδευσης 21 ημερών με εφαρμογή του Ρέικι από τον μαθητή στον εαυτό του ώστε να προετοιμαστεί για να είναι σε θέση να εφαρμόσει το ΡΕΙΚΙ σε άλλους ανθρώπους. Είναι η ολοκλήρωση της μύησής του στον δρόμο της πνευματικότητας και της αλλαγής της ζωής του.

Με το πέρας της περιόδου εκπαίδευσης του 1ου βαθμού λαμβάνετε:

Πιστοποιητικό Μύησης 1ου Βαθμού

Εγχειρίδιο της εκπαίδευσης

CD με μουσική ΡΕΙΚΙ

Συμμετοχή σε κλειστή ομάδα θεραπευτών Ρέικι

Ευπρόσδεκτοι κάτοχοι μυήσεων από άλλους δασκάλους που θέλουν να επαναλάβουν την εκπαίδευση.

Εκπαιδεύει η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου, Μάστερ του Usui Reiki από το 2003, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ρέικι.

Ασκεί την Θεραπευτική με τις Εναλλακτικές Ενεργειακές Θεραπευτικές μεθόδους από το 2008, κατέχοντας επίσης και τον βαθμό Μάστερ Ι στην Κοσμοενεργειακή Θεραπεία (The Cosmic Energy Healing).

Back To Top