You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Εκπαιδεύσεις Συντονιστών ομάδων Γέλιου και Χαράς.

Εκπαιδεύσεις Συντονιστών ομάδων Γέλιου και Χαράς.

Η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου εκπαιδεύτηκε στην Ινδία στο International Laughter Yoga University του Δρ Μαντάν Κατάρια το 2010 και έκτοτε έχει διαδώσει την αξία του Γέλιου σε όλη την Ελλάδα. Έχει δώσει διαλέξεις και συντονίσει εκατοντάδες άτομα, έχει προσφέρει τις γνώσεις της σε παιδιά, ηλικιωμένους, σε ιδρύματα, σχολεία, σε ανθρώπους που έχουν  ανάγκη το γέλιο και την χαρά.

Έχει γράψει πολλά άρθρα για την θετική ψυχολογία και την Γελωτολογία και παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς για να μιλήσει για τη Γιόγκα Γέλιου και τα οφέλη της για τη ψυχή και το σώμα.

Η εμπειρία της στη διδασκαλία και τις εναλλακτικές θεραπείες είναι μακρά και η συνεργασία σας μαζί της είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρει πρόσθετη αξία.

Η Εκπαίδευση  ανοίγει νέους ορίζοντες και αναβαθμίζει τη δουλειά σας. Γίνεστε Πιστοποιημένοι Συντονιστές της Γιόγκα Γέλιου με γνώσεις στον Θεατρικό Αυτοσχεδιασμό, την Αναπνοή και την Χαλάρωση, του παιχνιδιού για ενήλικες, εφήβους και ηλικιωμένους.

Διδάξτε και διαδώστε τις θεραπευτικές ιδιότητες του Γέλιου σε κοινωνικές ομάδες, σε γυμναστήρια, μονάδες ηλικιωμένων, νοσοκομεία,  σε χώρους εργασίας, σε σχολεία. Αναβαθμίστε την εργασία σας, ενσωματώνοντας μια νέα και πολύ αποτελεσματική θεραπευτική τεχνική.

Είμαστε οι μοναδικοί εκπαιδευτές στην Ελλάδα που διδάσκουμε την τεχνική της Γιόγκας του Γέλιου (Laughter Yoga) καθώς και την φυσιολογία της  αναπνοής,  της βαθειάς χαλάρωσης και του διαλογισμού  και σχετικές ασκήσεις και τεχνικές σε ένα 3ήμερο εργαστήριο διάρκειας 18 ωρών καθώς και την εισαγωγή στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό.

Το δίπλωμα που λαμβάνετε στο τέλος της εκπαίδευσης είναι Δίπλωμα Πιστοποιημένου Συντονιστή στην Γιόγκα του Γέλιου του International Laughter Yoga University, του ιδρυτή της Δρ Μαντάν Κατάρια.

Ο Δρ Μαντάν Κατάρια λέει: ‘Το γέλιο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Όταν γελάμε αλλάζουμε και ο κόσμος αλλάζει γύρω μας’.  Ο Μαχάτμα Γκάντι έλεγε:  ‘Γίνε η αλλαγή που θέλεις να έρθει’.

 Με τη Γιόγκα του Γέλιου αλλάζουμε πολύ ευχάριστα, βελτιώνουμε το σώμα, τη ψυχή και το νου μας. Ο Γελωτοθεραπευτής που έχει εκπαιδευτεί με τον σωστό τρόπο, που γνωρίζει τη θεραπευτική σημασία της σωστής αναπνοής και της χαλάρωσης, που εφαρμόζει με αγάπη και ενθουσιασμό τη Γιόγκα του Γέλιου, προσεγγίζει τον άνθρωπο ολιστικά. Τον υποκινεί και τον βοηθά να καλλιεργήσει τόσο τη σωματική όσο και τη νοητική και συναισθηματική πλευρά του.

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

 • Την αναγκαιότητα του Γέλιου και της Γιόγκας του Γέλιου
 • Την Ιστορία και την προέλευση της Γιόγκας του Γέλιου
 • Τα οφέλη της Γιόγκας του Γέλιου
 • Τον τρόπο να διεξάγετε μια συνεδρία Γελωτοθεραπείας
 • Να παρουσιάζετε την Γιόγκα του Γέλιου και τα οφέλη του Γέλιου
 • Τον τρόπο να ξεκινήσετε ένα Κλαμπ Γέλιου
 • Πρακτική εφαρμογή με 40 ασκήσεις
 • Τη φυσιολογία της αναπνοής.
 • Την επιστημονική προσέγγιση των πρακτικών αναπνοών, χαλάρωσης, διαλογισμού.
 • Πρακτική εφαρμογή με ασκήσεις και τεχνικές.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

 • Δασκάλους Γιόγκα και Γυμναστές
 • Εργοθεραπευτές
 • Εμψυχωτές κοινωνικών ομάδων
 • Ηθοποιούς, τραγουδιστές, διασκεδαστές
 • Επαγγελματίες ομιλητές
 • Κοινωνικούς λειτουργούς
 • Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους και Ψυχοθεραπευτές
 • Συμβούλους Ψυχικής Υγείας
 • Νοσοκόμους, φροντιστές ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων
 • Δασκάλους και καθηγητές
 • Στελέχη επιχειρήσεων
 • Στελέχη τουριστικών επαγγελμάτων
 • Life Coaches (Προπονητές Ζωής)
 • Συμβούλους Ζεύγους και γάμου
 • Συμβούλους Προσωπικής  Ανάπτυξης
 • Εναλλακτικούς Θεραπευτές
 • Όλους. Θλιμμένους, θυμωμένους,  αγχωμένους, χαρούμενους και γελαστούς. 
 • Σε επαγγελματίες αλλά και ανθρώπους που θέλουν να βάλουν το γέλιο στη ζωή τους, να βοηθήσουν τον εαυτό τους και αυτούς που αγαπούν.

ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

 • Εγχειρίδιο  στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά
 • Δίπλωμα Πιστοποιημένου Συντονιστή Γιόγκας του Γέλιου από το University of Laughter Yoga του Δρ Μαντάν Κατάρια
 • Βεβαίωση παρακολούθησης 4 ωρης πρακτικής στις αρχές της αναπνοής, της βαθειάς χαλάρωσης και του διαλογισμού.
 • Ενημερωτικό υλικό και φωτογραφίες προς χρήση(με email)
 • Δωρεάν συμβουλευτική μετά την εκπαίδευση ώστε να κάνετε ένα καλό ξεκίνημα
 • Συμμετοχή στη κλειστή ομάδα Συντονιστών
 • 6μηνη δωρεάν εγγραφή στο  Laughter Yoga International στη ζώνη Pro Zone που παρέχει πρόσθετες πληροφορίες, ασκήσεις, έρευνες, δημοσιεύματα και άλλα νέα της κοινότητας της Γιόγκας του Γέλιου

Προειδοποίηση!

Το γέλιο είναι μεταδοτικό και επηρεάζει πολύ σοβαρά την υγεία σας!

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Με την εγγραφή σας θα λάβετε μια φόρμα επικοινωνίας που θα χρειαστεί να μας στείλετε συμπληρωμένη ηλεκτρονικά.

Η εκπαίδευση ξεκινά την Παρασκευή στις 5:00μμ με 9:00μμ και συνεχίζεται Σάββατο και Κυριακή 10:00πμ με 5:00μμ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΓΚΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ

Το Γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο για τη ψυχή και το σώμα. Η Γιόγκα του Γέλιου ενισχύει την υγεία της καρδιάς, του αναπνευστικού και του κυκλοφορικού συστήματος. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό, μας κάνει αισιόδοξους, απελευθερώνει τις ενδορφίνες και νιώθουμε εξαιρετικά για μέρες και μέρες μετά από κάθε συνεδρία γελωτοθεραπείας.

Είναι μια πρωτοποριακή τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης. Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε χαρούμενοι ή να λέμε ανέκδοτα, αλλά διατηρώντας οπτική επαφή με τα μέλη της ομάδας, σύντομα το προσποιητό γέλιο γίνεται πραγματικό.

Η Γιόγκα του Γέλιου ξεκίνησε το 1995 από το Δρ. Μαντάν Κατάρια, γιατρό παθολόγο, στην Ινδία. Σήμερα έχει γίνει παγκόσμιο κίνημα μια και υπάρχουν πάνω από 7.000 Κλαμπ Γέλιου σε 70 χώρες  σε όλο τον Κόσμο. Στην Βόρεια Ελλάδα το πρώτο Κλαμπ ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2010 από την Ηλιάνα Κυνηγοπούλου  και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι έχουν βιώσει τα οφέλη του γέλιου σε συναντήσεις για όλον τον κόσμο.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΟΓΚΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ

 1. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως για να εισπράξουν η ψυχή και το σώμα μας όλα τα οφέλη του γέλιου, χρειάζεται να γελάμε με διάρκεια το λιγότερο 5 με 10 λεπτά. Στη καθημερινότητά μας αυτό δεν γίνεται.  Το γέλιο μας διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα. Στην Γιόγκα του Γέλιου γελάμε σαν σε άσκηση για όση ώρα επιθυμούμε και έτσι διενεργούνται οι φυσιολογικές και βιοχημικές αλλαγές στο σώμα μας.
 2. Με το παρατεταμένο γέλιο οξυγονώνεται ο εγκέφαλος και το σώμα, γυμνάζουμε το διάφραγμα και ωφελούμε την υγεία μας ολιστικά. Όταν τα κύτταρα είναι καλά οξυγονωμένα καμιά ασθένεια δεν μπορεί να εισχωρήσει.
 3. Το σώμα απελευθερώνει ένα μείγμα ορμονών, με κύριες τις ενδορφίνες, που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στο σύστημά μας. Οι συγκεκριμένες ορμόνες έχουν αντιγηραντική δράση και βελτιώνουν τη μνήμη, διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή. Το γέλιο γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει τους πνεύμονες. Το άγχος και η αρτηριακή πίεση ελαττώνονται, η κατάθλιψη καταπολεμάται, το ανοσοποιητικό σύστημα ενδυναμώνεται.
 4. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός πως τα οφέλη του γέλιου είναι πολλά και είναι τα ίδια είτε το γέλιο είναι αυθόρμητο είτε τεχνητό. Δημιουργεί ευφορία, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους γύρω μας.
 5. Η συνεχής άσκηση στη Γιόγκα του Γέλιου μας κάνει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή και τις προκλήσεις της με δύναμη και ενέργεια. Αντιλαμβανόμαστε την σημαντικότητα του ‘εδώ και τώρα’, μαθαίνοντας να δίνουμε σημασία και να ζούμε στο παρόν.
 6. Με την άσκηση στη Γελωτοθεραπεία αντιλαμβανόμαστε πολύ σύντομα εκτός από τα σωματικά οφέλη του Γέλιου και τα νοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη. Δημιουργείται θετική ενέργεια, καλλιεργείται η αυτοπεποίθηση, βελτιώνεται η επικοινωνία  και γενικά το γέλιο αλλάζει αυτό που είμαστε προς το καλύτερο. Με το γέλιο παύει η κριτική. Φεύγει ο φόβος να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και τον εαυτό μας…
 7. Οι συνθήκες στις οποίες ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν βοηθούν να γελάμε αυθόρμητα. Στις ομάδες γελωτοθεραπείας το γέλιο μπορεί να ξεκινά τεχνητά όμως καταλήγει να γίνεται πηγαίο μέσα από τη καρδιά.
 8. Και το κυριότερο, μαθαίνετε πολλές ασκήσεις αναπνοών και ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε σε όλη σας τη ζωή, καθώς και βαθειά χαλάρωση και διαλογισμό που είναι θεραπευτική μέθοδος αποδεκτή και από την κλασσική ιατρική.
 9. Γιατί το γέλιο είναι χαρά και περνάτε υπέροχα!

Δηλώστε συμμετοχή στην εκπαίδευση συντονιστών ομάδων γέλιου και χαράς

Μπορούμε να βρούμε μαζί ένα πρόγραμμα ή μια ομάδα που να σας ταιριάζει!

Δήλωση ενδιαφέροντος

Λίγα λόγια για τη Be Alive

Η Ιστορία μου στη Be Alive

Η Be Alive ιδρύθηκε το 2009 με πολλή αγάπη για τον άνθρωπο, όνειρα και ιδέες. Είμαι  τυχερή που μπόρεσα να τα πραγματοποιήσω και καινούρια πράγματα να έρθουν στον δρόμο μου. Σήμερα είναι  ένας χώρος όπου οι άνθρωποι έρχονται να βρουν απαντήσεις και τρόπους να προχωρούν στην ζωή τους με ευκολία και χαρά, να ασκήσουν το πνεύμα, το σώμα και τον νου τους.

Οι τομείς πολυποίκιλοι, τα ερεθίσματα πολλά και τα αποτελέσματα μαγικά. Οι άνθρωποι δημιουργούν έναν τόπο εμπιστοσύνης, όπου μπορούν να εναποθέσουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους σίγουροι πως θα βρουν ανταπόκριση και θεραπεία.

Λειτουργούν : Ομάδες Γελωτοθεραπείας με ασκήσεις για το σώμα, την τέχνη της θεραπευτικής αναπνοής, παιχνίδια και ασκήσεις Γέλιου.  Μνήμης, συγχρονικότητας, επικοινωνίας, εμπιστοσύνης, διαλογισμού και καθοδηγούμενου οραματισμού, συζήτησης και υποστήριξης σε σημαντικά θέματα της ζωής.

Ομάδες εργασίας με τα Όνειρα, ξεκλειδώνοντας τις Πύλες του ασυνείδητου νου.

Ομάδες και εργαστήρια εκμάθησης των δυνατοτήτων του εγκεφάλου και πώς αλλάζουν οι εθισμοί και οι περιοριστικές πεποιθήσεις.

Ομάδες και ατομικές συνεδρίες Κοσμοενεργειακής Θεραπευτικής συνδυασμένες με Συμβουλευτική .

Το καινοτόμο Κλαμπ Διατροφικής Απελευθέρωσης και Χαράς για δεύτερο χρόνο με μεγάλη επιτυχία και αγάπη.

Λειτουργεί μια όμορφη  βιβλιοθήκη ανταλλαγής  όπου μπορεί ο καθένας να πάρει και να φέρει βιβλία.

Ομιλίες και εκδηλώσεις ανοιχτές για όλο τον κόσμο. Προγράμματα εθελοντισμού και βοήθειας.

Μια σειρά από on line εργαστήρια με πολλά θέματα για την αυτοβελτίωση και την πνευματική αναζήτηση είναι σε εξέλιξη, με συνεχή ανανέωση της θεματολογίας.

 

Με αγάπη και φως Ηλιάνα Κυνηγοπούλου

Δείτε τα υπόλοιπα προγράμματά μας