ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διαλεξτε μια υπηρεσια

επαγγελματικος προσανατολισμος

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός στις μέρες μας αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για όσους δεν έχουν κατασταλάξει στο επαγγελματικό μονοπάτι που επιθυμούν να ακολουθήσουν ή για όσους θέλουν να μεταπηδήσουν σε διαφορετικό επαγγελματικό τομέα. Εάν η επιλογή του επαγγελματικού τομέα αντιμετωπίζεται ως τυχαίο γεγονός, τότε οι επιπτώσεις στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του ανθρώπου είναι αρνητικές προκαλώντας συναισθηματικές και λειτουργικές διαταραχές. Στην Be alive ασχολούμαστε με τον επαγγελματικό προσανατολισμό τόσο των εφήβων όσο και των ενηλίκων.

Επαγγελματικός προσανατολισμός εφήβων 

Η επιλογή του επαγγέλματος δεν πρέπει να γίνει με βιασύνη, επιπολαιότητα ή επιρροή από εξωγενής παράγοντες όπως μία οικογενειακή επιχείρηση, ή άμεση αποκατάσταση με μια στρατιωτική σχολή. Είναι σημαντικό ο έφηβος να ανακαλύψει και να ιεραρχήσει τις δυνατότητές του, τα ταλέντα του, τις προσωπικές του ανάγκες, τα στοιχεία της προσωπικότητάς του, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είναι ολοκληρωμένος και πετυχημένος ως ενήλικας.
 
Στην Be Alive χρησιμοποιούμε μικτή τεχνική, συνδυάζοντας την συμβουλευτική με δοκιμασίες προσωπικότητας, ικανοτήτων και ενδιαφερόντων διεθνώς αναγνωρισμένες, οι οποίες είναι επιστημονικά εργαλεία που σκοπό έχουν να διασταυρώνουν και να ελέγχουν τις πληροφορίες. Εκτός των αποτελεσμάτων των δοκιμασιών λαμβάνουμε υπόψη μας και τα αποτελέσματα των ατομικών μας συναντήσεων και την προσωπική επικοινωνία με τον νέο ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Η συμβουλευτική μας στον επαγγελματικό προσανατολισμό έχει βοηθήσει εκατοντάδες νέους άνω των 14 ετών να αποφασίσουν ορθά για την επαγγελματική πορεία που θα ακολουθήσουν.
 
Το πρόγραμμα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού περιλαμβάνει 3 συναντήσεις και ολοκληρώνεται με μία τέταρτη όπου γίνεται η συζήτηση και η παράδοση της έκθεσης μαζί με πληροφορίες για τις σχολές που υπάρχουν στα αντικείμενα ενδιαφερόντων του εφήβου  στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Η παρουσία των γονέων ή κηδεμόνων σε ανήλικους κάτω των 18 ετών κρίνεται απαραίτητη.

Σήμερα είναι πολύ σημαντικό για έναν έφηβο να σπουδάσει και να ασχοληθεί με το επάγγελμα που του ταιριάζει και συμφωνεί με την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές του. Μέσω του επαγγελματικού προσανατολισμού λοιπόν, κερδίζει χρόνο αλλά και εξασφαλίζει την επιτυχία του ως αυριανός επαγγελματίας.

Επαγγελματικός προσανατολισμός ενηλίκων – ΣυμβουλευτικήΣταδιοδρομίας 

Η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας ενηλίκων απευθύνεται σε ανθρώπους που χρειάζονται μια αλλαγή στη καριέρα τους:

-       γιατί είναι υποχρεωμένοι από τις συνθήκες να αλλάξουν εργασία και κατεύθυνση,

-       γιατί βρέθηκαν ή τελείωσαν λάθος σχολή,

-       γιατί είναι η πρώτη τους επαγγελματική αναζήτηση μετά από χρόνια, ή αμέσως μετά το σχολείο,

-       γιατί πρέπει να συμπληρώσουν το βιογραφικό τους, να το υποβάλλουν και να περάσουν συνέντευξη για μια νέα εργασία.

Για ποιον λόγο να επιλέξετε τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό μαζί μας;

Επειδή οι βασικοί στόχοι της Be alive σε ότι αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας είναι: 

-       Να βοηθήσουμε το άτομο να γνωρίσει και να αποδεχθεί τον εαυτό του, να εντοπίσει και να κατανοήσει τα προσωπικά του χαρακτηριστικά.

-       Να το βοηθήσουμε να προσανατολιστεί επαγγελματικά σε συνετές, ελεύθερες και αβίαστες επιλογές.

-       Να μάθει όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν για το επάγγελμα που θέλει να επιλέξει και την αγορά εργασίας στις σύγχρονες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες.

-       Γιατί η εμπειρία μας είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για τα αποτελέσματα.

Οι συμβουλές μας σε ότι αφορά την επαγγελματική ζωή του ατόμου συνεχίζονται και μέσω της Συμβουλευτικής σε Επιχειρηματικά Θέματα.

Back To Top