ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διαλεξτε μια υπηρεσια

ΟΜΑΔΑ ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΓΙΟΓΚΑ ΓΕΛΙΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΓΙΟΓΚΑ ΓΕΛΙΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΝΟΕΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Γιόγκα Γέλιου σε ομάδα είναι εξαιρετικά ευχάριστη, παίζουμε και γελάμε βρίσκοντας την παιδικότητά μας.  Το Γέλιο όπως και η Χαρά είναι μεταδοτικό.  Αν και μπορούμε να ξεκινήσουμε να γελάμε τεχνητά, στο τέλος το γέλιο γίνεται πηγαίο και βγαίνει μέσα από την καρδιά μας. Η ομαδική Γελωτοθεραπεία μας βοηθά στην επικοινωνία, να κάνουμε νέους φίλους, να μοιραζόμαστε συναισθήματα, να περπατάμε στον δρόμο της αισιοδοξίας και της θετικότητας.

Το σώμα μας είναι αλληλένδετο με την ψυχή μας. Αυτό το ξέρουμε από το σχολείο ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ‘ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ’ .  Και τι σημαίνει αυτό; Πως αν ο νους μου είναι υγιής και οι σκέψεις μου θετικές τότε και το σώμα μου είναι υγιές.

Το Γέλιο είναι το καλύτερο, άφθονο και δωρεάν γιατρικό για την ψυχή και το σώμα.

Στη Γιόγκα του Γέλιου χρησιμοποιείται σαν άσκηση και όχι σαν συναίσθημα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθά να απομακρυνόμαστε από τους φόβους, τη λύπη, τις ανησυχίες, τα όρια που θέτουμε στον εαυτό και να ερχόμαστε σε επαφή με τα συναισθήματά μας.

Είναι μια τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης. Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε χαρούμενοι ή να λέμε ανέκδοτα, αλλά διατηρώντας οπτική επαφή με τα μέλη της ομάδας, σύντομα το προσποιητό γέλιο γίνεται πραγματικό.

Το σώμα απελευθερώνει ένα μείγμα ορμονών, με κύριες τις ενδορφίνες, που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στο σύστημά μας. Οι συγκεκριμένες ορμόνες έχουν αντιγηραντική δράση και βελτιώνουν τη μνήμη, διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή. Το γέλιο γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει τους πνεύμονες. Το άγχος και η αρτηριακή πίεση ελαττώνονται, η κατάθλιψη καταπολεμάται, το ανοσοποιητικό σύστημα ενδυναμώνεται.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός πως τα οφέλη του γέλιου είναι πολλά και είναι τα ίδια είτε το γέλιο είναι αυθόρμητο είτε τεχνητό. Δημιουργεί ευφορία, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους γύρω μας.

Σε συνδυασμό με τις ελαφρές διατάσεις της Γιόγκα και  την σωστή αναπνοή, το αποτέλεσμα είναι η εκγύμναση του σώματος και της ψυχής.

Η συνεχής άσκηση στη Γιόγκα του Γέλιου μας κάνει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή και τις προκλήσεις της με δύναμη και ενέργεια. Αντιλαμβανόμαστε την σημαντικότητα του ‘εδώ και τώρα’, μαθαίνοντας να δίνουμε σημασία και να ζούμε στο παρόν.

Με την άσκηση στη Γελωτοθεραπεία αντιλαμβανόμαστε πολύ σύντομα εκτός από τα σωματικά οφέλη του Γέλιου και τα νοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη. Δημιουργείται θετική ενέργεια, καλλιεργείται η αυτοπεποίθηση, βελτιώνεται η επικοινωνία, και γενικά το γέλιο αλλάζει αυτό που είμαστε προς το καλύτερο. Με το γέλιο παύει η κριτική. Φεύγει ο φόβος να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και τον εαυτό μας.

Το γέλιο δεν μας λύνει τα προβλήματα, μας κάνει όμως πιο δυνατούς για να αντιμετωπίζουμε. Δρ Μαντάν Κατάρια   

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον Dr. Madan Kataria στην ιστοσελίδα του: http://www.laughteryoga.org/english

Στις ομάδς γέλιου βρισκόμαστε κάθε βδομάδα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 1,5 ώρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις  γέλιου, αναπνοών, οραματικό διαλογισμό ή βαθειά χαλάρωση, και κλείνουμε με συζήτηση ενός θέματος κάθε φορά, όπως η δύναμη της θετικής σκέψης, ενσυνειδητότητα, ασκήσεις μνήμης και άλλα. 

Πρόγραμμα Γελωτοθεραπείας για το 2017!
Κάθε Τρίτη στις 6:30μμ και κάθε Παρασκευή στις 11:00πμ.

Κρατήστε τις ημερομηνίες και κλείστε τη συμμετοχή σας.

Στα τηλέφωνα του κέντρου: 2310 926 618 & 6944 418 624
Στο email: info@bealive.gr
Στο inbox της σελίδας στο facebook

Γελαμε οταν τα πραγματα πανε καλα. Μαθε να γελας και οταν δεν πανε καλα.

Back To Top