ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διαλεξτε μια υπηρεσια

Yoga γελιου για γονεις με παιδια

Στο Πρόγραμμά μας Γιόγκα Γέλιου για Γονείς και Παιδιά, οι ενήλικες ερχόμαστε σε επαφή με το παιδί μέσα μας και ταυτόχρονα, παίζουμε και γελάμε με τα παιδιά μας, κατανοώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα γύρω τους. Παίζοντας μαζί τους επικοινωνούμε στη δική τους γλώσσα, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού και τους διδάσκουμε την αισιοδοξία και τη χαρά. Παιχνίδι σημαίνει γέλιο και χαρά.

Η λέξη παιχνίδι ανήκει στα παιδιά, μικρά μα και μεγάλα και είναι υπεύθυνο για την σωματική, πνευματική και συναισθηματική τους ανάπτυξη. Μέσα από το παιχνίδι αναπτύσσουν ικανότητες και δεξιότητες,  φαντασία και  δημιουργικότητα.

Αφήστε τους περιορισμούς σας και τους αυστηρούς ρόλους σας και τολμήστε να παίξετε και να γελάσετε αυθόρμητα και αυθεντικά μαζί με τα παιδιά σας!!!

Το γέλιο εκτός από τα οφέλη στο φυσικό μας σώμα, μας φέρνει κοντά στα συναισθήματά μας, μας απελευθερώνει, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους!

Και δεν χρειάζεται να μιλάμε, δεν λέμε ανέκδοτα… σκεφτείτε εμείς οι μαμάδες το παιχνίδι που παίζουμε με τα μωρά μας, το ΚΟΥ ΚΟΥ ΤΖΑ!......

Πράγματι εμείς οι μεγάλοι χρειαζόμαστε το γέλιο για τα δικά μας άγχη, για να κρατήσουμε το ανοσοποιητικό μας υψηλό, να έχουμε όλα αυτά τα οφέλη. Τα παιδιά όμως;;; Και όμως αν και η φύση δίνει στα παιδιά αστέρευτη ενέργεια, με κίνηση, γέλιο και παιχνίδι, εντούτοις τη σημερινή εποχή αναγκάζονται τα παιδιά να κάθονται ήσυχα για να μην ενοχλούν τους μεγάλους. Πάσχουν όλο και περισσότερο από διάσπαση προσοχής ή δυσλεξία, δρουν παρορμητικά χωρίς την συναίσθηση του κινδύνου.

Έρευνες δείχνουν πως τα παιδιά από πολύ νωρίς πιέζονται από τους γονείς τους και μπαίνουν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να κάνουν πράγματα, να μάθουν αυτό ή εκείνο, να είναι τα καλύτερα παιδιά, να πετύχουν στη ζωή τους κλπ

Η  αύξηση των διαζυγίων και των μονογονεϊκών οικογενειών, οι μικρότερες πληθυσμιακά οικογένεις (δηλαδή ένα παιδί) όπως και οι σκληρά εργαζόμενοι γονείς με αποτέλεσμα να μένουν τα παιδιά πολλές ώρες μόνα τους, αυξάνουν το άγχος των παιδιών. Δεν παίζουν τόσο όσο χρειάζονται και απομονώνονται από πολύ νωρίς σε μοναχικά παιχνίδια ή στην εικονική πραγματικότητα του ίντερνετ. Χάνουν την επαφή και τη διαδραστικότητα στο παιχνίδι που τους ασκεί συναισθήματα, αισθήσεις και επικοινωνία.

Μια συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για γέλιο και παιχνίδι παρουσιάζεται στα παιδιά σήμερα. Το γέλιο βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν το άγχος και επίσης να αντικαθιστούν το ανέμελο παιχνίδι που χάνουν εξ αιτίας όλων αυτών των απαιτήσεων των γονιών και του σχολείου. Η γιόγκα του γέλιου και ιδιαίτερα όταν περνούν χρόνο με τους γονείς παίζοντας και γελώντας τους βοηθά να  ισορροπούν τον συναισθηματικό τους κόσμο, αυξάνει την ασφάλεια, και την επικοινωνία μεταξύ τους και με τους γονείς τους.

Τα Οφέλη από την Γελωτοθεραπεία- Γιόγκα Γέλιου στα παιδιά είναι τα εξής:

  • Προωθεί την υγιή συναισθηματική ανάπτυξη
  • Αυξάνει την σχολική επίδοση.
  • Οξυγονώνει σώμα και εγκέφαλο, και έτσι αποκτούν καλύτερη ικανότητα στην προσοχή και διαύγεια.
  • Αυξάνουν την φυσική τους ζωτικότητα και το ανοσοποιητικό τους. μαθαίνουν να αναπνέουν.
  • Αναπτύσσουν την αυτό-πεποίθησή τους. μέσα από την προτροπή να εκφράζονται, μέσα από το παιχνίδι, βρίσκουν τη δική τους φωνή, οι ηγετικές ικανότητες τους αυξάνονται, η αυτό πεποίθησή τους στο να παίζουν ρόλους και να μιλούν σε κοινό.
  • Αναπτύσσουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Η ομάδα βρίσκεται μια φορά την εβδομάδα, για διάρκεια 1,5 ώρες.


ΓEλιο = ΘετικOτητα & ΘετικOτητα = Υγεία
Aρα
ΓEλιο = Υγεια

Back To Top