ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διαλεξτε μια υπηρεσια

γελωτοθεραπεια για ηλικιωμενους

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι οι αγκαλιές, τα φιλιά και τα γλυκά λογάκια που δέχομαι στα γηροκομεία όταν επισκέπτομαι ηλικιωμένους.

Η γιόγκα γέλιου στους ηλικιωμένους έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, τους ζωντανεύει, τους κάνει να μιλούν για αυτή την εμπειρία τους και μετά τη συνεδρία.

Στην σημερινή εποχή οι ηλικιωμένοι είναι μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων με περιορισμένη υγεία λόγω ασθενειών όπως η άνοια, η νόσος Αλτσχάιμερ, τα μυοσκελετικά προβλήματα (οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση  και άλλα), άμβλυνση των αισθήσεων (όραση, ακοή), ακράτεια, ακόμη και ψυχιατρικές ασθένειες και άλλες πολλές. Η Γελωτοθεραπεία τους βοηθά αποτελεσματικά, γιατί γυμνάζει ήπια το σώμα, το οξυγονώνει και αναπτύσσει την αντοχή και τη ζωτικότητα.

Οι ασκήσεις του γέλιου αναζωογονούν και φέρνουν ευχαρίστηση στον νου. Γεμίζουν το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζουν σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζουν τους πνεύμονες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για ανθρώπους που δεν μπορούν να γυμναστούν συστηματικά. Διεγείρουν όλες τις ζωτικές λειτουργίες, ρυθμίζουν τον ύπνο, βελτιώνουν τις καρδιαγγειακές, νοητικές, γαστρεντερικές λειτουργίες, την πίεση και προστατεύουν την καρδιά. Το σημαντικότερο όλων είναι η οξυγόνωση του σώματος και του εγκεφάλου και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Τα οφέλη εκτός από σωματικά είναι και νοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

Ευπαθείς ομάδες ανθρώπων, όπως καρκινοπαθείς, επιλέγουν τη γελωτοθεραπεία ως συμπληρωματική εναλλακτική μέθοδο ευεξίας και υγείας.

Η Γελωτοθεραπεία εφαρμόζεται με καταπληκτικά αποτελέσματα σε σχολεία, επιχειρήσεις, νοσοκομεία, γηροκομεία, φυλακές, σε μέρη όπου υπάρχουν άνθρωποι! Για την κάθε ομάδα υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές και ασκήσεις και εφαρμόζονται από εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους συντονιστές.

Η Γιόγκα Γέλιου σε Ηλικιωμένους προσφέρεται σε Γηροκομεία, Ιδρύματα, ΚΑΠΗ ή άλλους χώρους. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι 1,5 ώρες.

Back To Top